B r u n a r i c e   L i p e

B r u n a r i c e   L i p e

NARAVNE

INDIVIDUALNO PRILAGOJENE

UNIKATNE

BRUNARICE LIPE

Brunarice Lipe so zgrajene iz masivnih okroglih brun iz smrekovega lesa. Vse brune so ročno obdelane, pri čemer si prizadevamo ohraniti naravne oblike lesa, brez struženja. Vsaka od hiš je unikatna in prilagojena posamezni stranki. Pri gradnji uporabljamo lesu kompatibilne materiale, zato hiša diha skupaj z uporabnikom ter s tem ustvarja zdravo bivalno okolje, ki prispeva k dobremu počutju.

POGOSTA VPRAŠANJA

Je brunarica Lipe počitniška ali bivalna hiša?

Brunarice Lipe so bivalne in tudi počitniške hiše. Namen uporabe, kot tudi velikost in razporeditev prostorov prepuščamo vašim željam. Na sestanek se lahko oglasite z že izdelanim načrtom ali pa vam pri načrtovanju pomagamo mi. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Kakšna je cena brunarice Lipe?

Cena je odvisna od obsega projekta. Da bi dosegli optimalno funkcionalnost objekta je pri načrtovanju potrebno upoštevati določene posebnosti, ki jih za razliko od klasične gradnje zahteva gradnja brunaric. Sodelujemo z izkušenim projektantom, ki vam lahko pripravi prilagojeno dokumentacijo za izvedbo. Kontaktirajte nas in se dogovorite za sestanek.

Do katere gradbene faze je izdelana brunarica Lipe?

Brunarico Lipe lahko izdelamo na ključ oz. do določene gradbene faze po želji stranke. V kolikor boste določene faze izvajali v lastni režiji vam pri tem nudimo nadzor in svetovanje.

Kakšne temelje potrebujemo za brunarico Lipe?

Predpriprava okolice in podlage je pri gradnji objektov izjemno pomembna. Ali je za vašo lokacijo najbolj primerna temeljna plošča, točkovni ali linijski temelji je odvisno od geomehanske sestave tal. Da bi brunarico kar najbolje umestili v vaše okolje je potreben ogled na terenu. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali.

Ali je potrebno les v brunarici Lipe zaščititi s kakšnim posebnim premazom?

Sama priprava in obdelava materiala ohranja naravno zaščito lesa, zato dodatna zaščita ni potrebna. Priprava materiala poteka v zimskih mesecih ko so temperature najnižje in je les v fazi mirovanja ter v času stare lune (med ščipom in mlajem) ko je vlažnost lesa najnižja. Lubje odstranjujemo ročno, s čimer preprečimo razvlaknitev lesa in ohranimo naravno zaščito. Pri umestitvi objekta v končno okolje upoštevamo naravne značilnosti lokacije ter vam svetujemo pri orientiranosti objekta, dolžini napuščev in razporeditvi stavbnega pohištva.

Kakšne so predelne stene med posameznimi prostori v brunarici Lipe?

Predelne stene so prilagojene potrebam in željam stranke. Izbirate lahko med masivnimi stenami iz brun, montažnimi lesenimi stenami z opažem, ometi (mineralni, glineni…) ali okrasnim kamnom, ki je hkrati izjemen akumulator toplote.

Kakšne so predelne stene med posameznimi prostori v brunarici Lipe?

Predelne stene so prilagojene potrebam in željam stranke. Izbirate lahko med masivnimi stenami iz brun, montažnimi lesenimi stenami z opažem, ometi (mineralni, glineni…) ali okrasnim kamnom, ki je hkrati izjemen akumulator toplote.

Kako so v brunarici Lipe izvedene inštalacije za elektriko in vodo?

Predpriprava za elektro inštalacije v zunanjih stenah je izvedena že ob dobavi. Zaradi načina gradnje, ki se razlikuje od klasičnega pa vam nudimo tudi svetovanje in nazor pri izvedbi inštalacij za vodo, vgradnji pohištva in podporo po postavitvi.

Koliko časa traja postavljanje brunarice Lipe na končni lokaciji?

Sama gradnja brunarice po vašem naročilu poteka pri nas. Na dogovorjeni dan dobave vam brunarico pripeljemo in postavimo do kritine v štirih dneh.

Ali so brunarice Lipe vseljive takoj po postavitvi?

Brunarica je živa hiša in znano je, da se po postavitvi zaradi samega delovanja lesa in gravitacije še nekoliko posede. Pri izdelavi brunaric Lipe smo razvili rešitve za vgradnjo stavbnega pohištva in drugih inštalacij ter opreme, tako da je brunarica vseljiva takoj po postavitvi.

Kakšen je čas dobave brunarice Lipe?

Priprava materiala poteka v zimskem času, ko so temperature najnižje. Vse brunarice, ki so do zapolnitve terminov naročene pred zimo, dobavimo najkasneje do jeseni.

NAROČILO

Vsaka brunarica je individualen projekt in je kot taka povsem prilagojena potrebam ter željam posamezne stranke. Če se odločate za nakup brunarice, a po vseh zbranih informacijah niste prepričani, če bi tovrstni objekt zadovoljil vaša pričakovanja, si privoščite oddih v eni od naših brunaric (Gorička Vila) in se prepričajte na lastni koži. Za naročilo vaše brunarice nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za sestanek.

Začnimo projekt

Kontaktirajte nas in dogovorili se bomo za sestanek

OKRASNI KAMEN

Okrasni kamen je idealna kombinacija za popestritev lesenih, kot tudi klasičnih gradenj. Poleg doprinosa k vizualni podobi vašega objekta je dober akumulator toplote, primeren za uporabo v notranjih prostorih in zunaj. Izbirate lahko med različnimi modeli rustikalne opeke in kamna, ki posnema naravne oblike. Prebrskajte našo galerijo in nas kontaktirajte za ogled vzorcev.

DODATKI

STOPNIŠČA IN OGRAJE

Izdelujemo stopnišča in ograje naravnih oblik iz masivnega lesa. Možna je kombinacija s steklom ali kovino. Izbirate lahko med vsemi vrstami lesa, ki so zastopane v Sloveniji. Vsa stopnišča in ograje so unikatni izdelki. Prebrskajte našo galerijo in nam zaupajte vaše želje.

VRT

Po naročilu izdelujemo visoke grede ter vrtno pohištvo iz masivnega lesa. Izbirate lahko med različnimi stili in vsemi vrstami lesa, ki so zastopane v Sloveniji. Visoke grede so na notranji strani zaščitene z gumbasto folijo, na dnu pa je mreža, ki preprečuje vdor škodljivcev. Prebrskajte našo galerijo in nam zaupajte vaše želje.

SVETOVANJE IN NADZOR

Se odločate za gradnjo lesene hiše, prizidka, nadstreška oz. drugih pomožnih objektov iz lesa?

Nudimo vam celovito podporo pri gradnji od zasnove projekta do postavitve. Sodelujemo z izkušenim projektantom, ki vam pripravi projektno dokumentacijo po vaših željah. Pomembno je, da pred zasnovo pretehtate vaša pričakovanja in želje ter pridobite vse potrebne informacije o lastnostih objekta ter se tako izognete kasnejšim težavam, ki so posledica slabe izvedbe zaradi pomanjkanja znanja o leseni gradnji. Kontaktirajte nas in se dogovorite za sestanek.

Privoščite si oddih v naši brunarici in se prepričajte na lastni koži

O NAS

Naše korenine segajo vse do kolarstva, tesarstva, izdelovanja lesenih cokel ter inštrumentov. Smo četrta generacija, ki se ukvarja z obdelavo lesa, produkt ljubezni do naravnih materialov in vrhunec družinske tradicije pa so brunarice Lipe.

KONTAKT