UPORABA NARAVNEGA OLJA V BOJU PROTI IZSUŠENI KOŽI

Spust temperatur in začetek kurilne sezone sta dobro poznana dejavnika, ki prispevata k izsušeni koži na obrazu in drugod po telesu. Kot da to nebi bilo dovolj, pa sta se jima v letošnjem letu pridružila še povečana uporaba razkužil in mil.

Vem. Tudi sama si v izogib okužbam vestno umivam in razkužujem roke, kar pušča posledice na moji koži. Roke so izsušene, nanos ličil na obraz pa je brez dobre podlage skoraj nemogoč.

Verjetno že uporabljate svojo najljubšo vlažilno kremo, ki bi se ji težko odrekli ali jo zamenjali s katero drugo. Nee. Ne želim, da vlažilno kremo zamenjate z oljem. 

V resnici olja sama po sebi ne vlažijo kože, saj ne vsebujejo vode. So pa odlična pomoč pri ohranjanju vlažne kože! Se sprašujete kako je to mogoče?

Nanos olja na koži ustvari okluzijo (zaščito), ki preprečuje izhlapevanje vlage iz vaše kože. Olja poleg tega vsebujejo veliko vitaminov in mineralov ter drugih aktivnih snovi, ki pripomorejo k elastičnosti in mladostnemu videzu kože.

Tako je. Še vedno je lahko vaša vlažilna krema prvi korak do dobro hidrirane kože, vendar pa brez nadaljne nege le-ta nima dolgotrajnega učinka. 

Da bi kožo ohranili vlažno, je vlago potrebno zadržati. Na navlaženo kožo nanesite nekaj kapljic naravnega olja in ga enakomerno razporedite. Počakajte, da se vpije in presenečeni boste nad rezultatom.

Koža vam bo hvaležna, če boste izbrali olje, v katerem je med postopkom pridobivanja ohranjenih kar največ zdravilnih učinkovin, ki jih vsebuje vstopna surovina.

Lipe v svojem kotičku osebne nege hrani povsem naravno Šenjanževo olje, pri katerem je v postopku maceracije uporaben le cvet, ki daje (zaradi vsebnosti hipericina) olju značilno rdečo barvo.

Mimogrede… z oljem lahko uspešno odstranite tudi ličila in zmasirate obraz, kar krepi sposobnost regeneracije kože in zavira staranje. 

Dobra novica je, da je Šentjanževo olje Lipe na voljo v naši spletni trgovinici in je lahko brez obiska trgovine ter ponovne uporabe razkužila, pri vas že jutri! 

Trgovina

Dodaj odgovor